Welkom in de wereld van niche! Wat is niche? Het kan dat je het woord eens voorbij hebt horen komen, maar je geen idee hebt wat het kan zijn.
Bij Arabian Scent zet je een stap in deze wereld die hopelijk zal leiden tot een mooie ontdekkingsreis van geuren en parfums, parfumolie of te wel attar.

Niche parfums zijn de antagonist voor de reguliere parfums die massaal geproduceerd worden. Niche parfums worden gemaakt door kleinere, onbekendere merken en zijn ook slechts beperkt verkrijgbaar.
Niche parfums zijn vaak stukken minder bekend, moeilijk te krijgen en duurder dan massaproductie geuren. Een niche parfum zal je niet vinden in de douglas, of bij de ici paris. Niche parfums zijn zeer exclusief en vind je in tegenstelling tot designerparfums niet in luxe warenhuizen. Wel vindt je deze parfums op sommige webshops, als je heel goed kan speuren. Maar vanaf heden haal je je arabische niche parfumolie bij Arabian Sceent.

Bij niche geuren draait het vooral om de creativiteit en het experimenteren met ingrediënten.  Parfumeurs trekken zich weinig aan van trends en ontwikkelen parfums die hen en hun klanten aanspreken. Fans van niche parfums vinden deze parfums vooral lekker omdat ze veel meer aandacht van de parfumeur zouden krijgen en beter zijn opgebouwd dan mainstream geuren.

Zo heeft ook Saudi Arabie hun mainstream geuren en hier in Europa vallen deze nog te plaatsen onder niche geuren, hoewel de toekomst dat waarschijnlijk snel zal veranderen door de toenemende vraag naar deze geuren.

Arabische parfumhuizen

- Al Rehab Crown Perfumes
- El Nabil
- Al Haramain Perfumes
- Amouage
- Ajmal
- Rasasi
- Arabian Oud
- Abdul Samad Al Qurashi
- Swiss Arabian
- Hamil al musk
- AJ Arabian

Populaire oosterse ingredienten


Agarhout
Op de eerste plaats staat de welbekende houtsoort agar, met zijn scherpe, penetrerende, intense, natuurlijke en dierlijke geur heeft deze houtsoort veel neuzen weten te winnen. Op de markt vind je heel veel huizen die parfumolie hebben van puur agarhout.
Veel mensen zijn hier niet weg van, echter valt de geur te bestuderen en het is mogelijk om deze te leren liefhebben. In sommige gevallen hoe hard je ook probeert, wil het maar niet lukken om een klik te vinden met dit houtsoort.
Agarhout is niet veel voorkomend over de wereld en daarom ook duur. Zo kan je parfumolie vinden met agarhout vanaf slechts €3.50 maar je kan ook al gauw tegen de €250 aanzitten. Het verschil in prijs heeft vaak te maken met verpakking, ingredienten, recept en kwaliteit van het proces in de totstandkoming van het parfum en aan het feit of het massa productie is of niet. Agarhout wordt zelf ook wel eens gebruikt als wierook. Dit hout kan simpelweg aangestoken worden en het brandt dan langzaam weg en geeft een heerlijke geur af.

Amber
Amber, ook wel ambergris, is een overwegend grijskleurig, hard wasachtig product uit het darmstelsel van potvissen. Het woord is afgeleid van het Arabische anbar (عنبر). Een theorie is dat amber wordt gevormd uit de verteerde rugschilden van inktvissen, het hoofdvoedsel van potvissen. Omdat soms delen van de harde, snavelachtige bek van inktvissen in amberklompen worden gevonden, is een verklaring dat amber wordt gevormd om deze harde onverteerbare delen makkelijker het darmstelsel van de potvis te laten passeren. Ambergris spoelt aan op stranden en drijft soms in klompen tot 45 kg op zee rond, en wordt dan wel eens door vissers opgepikt. Daarnaast wordt bij het slachten van potvissen de eventueel aanwezige amber gewonnen.

De grootste klomp ooit gevonden, woog 455 kg en werd in 1914 in Londen verkocht voor 23.000 pond,[1] wat in april 2013 (gezien de inflatie) ongeveer 1,6 miljoen pond zou zijn.
De potvis die op 15 december 2012 bij het eiland Texel aanspoelde, had 83 kg amber in zijn darmen. De hoeveelheid heeft mogelijk een rol gespeeld bij zijn dood. De waarde van de substantie wordt geschat op enkele honderdduizenden euro's.[2]
Ambergris wordt gebruikt als geurstof bij de productie van parfum. Door de hoge prijs en de onzekere aanvoer en kwaliteit wordt het weinig gebruikt. Om de geur van ambergris na te bootsen zijn er diverse synthetische geurstoffen ontwikkeld, zoals Grisalva, Ambreine en Ambroxan. Als plantaardig alternatief kan de geurstof labdanum worden gebruikt, de hars van de cistusroos (Cistus ladanifer), deze komt in bepaalde geuraspecten overeen. Ook ambrettezaad en engelwortelextracten worden hiervoor gebruikt.

Musk
Muskus is een sterk ruikende afscheiding uit een klier van het muskushert. De naam wordt ook gebruikt voor de geur van muskus en soortgelijke geuren van andere dieren, synthetische stoffen en sommige planten.Andere dieren die een muskusachtige geur verspreiden zijn de muskusos en de muskusrat uit India en Europa, de muskuseend (Biziura lobata) uit Zuid-Amerika, de muskuskever (Calichroma moschata) en de alligator uit Centraal-Amerika. Om de geurstof te verkrijgen uit een muskushert dient het dier gedood te worden; de klier wordt verwijderd en gedroogd, in de zon, op een hete steen of in hete olie. Aangezien het muskushert met uitsterven wordt bedreigd is de jacht erop verboden. Muskusgeurstoffen worden tegenwoordig daarom vrijwel altijd synthetisch gemaakt.

 

 

 

Uitstekende service
Snelle levering
Ontvang binnen 2 dagen je bestelling
Gratis verzending
Vanaf €75 gratis bezorging! (Nederland).
Gratis samples
Bestel bij je bestelling 3 gratis samples!
Altijd op de hoogte
Volg je bestelling van verzending tot aan bezorging.
Lage verzendkosten
Brievenbuspost: €4,95
Pakketpost: €6,95
Veilig online winkelen
Deze website is beveiligd met een SSL certificaat. Daar kan je mee thuis kopen.
Veilig online betalen
Betaal veilig met iDeal, PayPal, Sofort Banking, Mistercash, Belfius Direct Net en overboeking.
Wij sturen ook naar

België

Pakketpost (track en trace) €10,95
Levertijd: 2 - 4 werkdagen

Duitsland

Pakketpost (track en trace) €10,95
Levertijd: 2 - 4 werkdagen

Verenigd Koninkrijk

Pakketpost (track en trace) €15,95
Levertijd: 3 - 4 werkdagen

Frankrijk

Pakketpost (track en trace) €15,95
Levertijd: 3 - 4 werkdagen

Luxemburg

Pakketpost (track en trace) €15,95
Levertijd: 3 - 4 werkdagen

Oostenrijk

Pakketpost (track en trace) €15,95
Levertijd: 3 - 4 werkdagen

De waardering van www.arabianscent.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 94 reviews.